El tiempo - Tutiempo.net

Viernes, 19 de Septiembre de 2025

Actualizada Viernes, 19 de Septiembre de 2025 a las 12:58:51 horas

Redacción
Miércoles, 26 de Octubre de 2022 Tiempo de lectura:

El cuiner Pep Romany i el Grup Nodrissa seran reconeguts per la seua tasca cultural i social en els XVIII Premis de la Tardor de Compromis per Dénia

-informa Compromís per Dénia--
 

Compromís celebra el XVIII els Premis de la Tardor, els tradicionals guardons que tenen com a objectiu reconèixer la trajectòria i la tasca cultural i/o social de persones i col·lectius del nostre territori. Com ve sent habitual els darrers anys, l’acte de lliurament es realitzarà en la sala Multiespai l’Androna de l’Estació Marítima de Baleària, el divendres 18 de novembre, a les 20 hores, amb un posterior sopar. A més, enguany els Premis de la Tardor tindran un caràcter inclusiu, ja que l’acte s’obrirà amb el col·lectiu Inefable Producciones amb l’actuació No + Bullying.

 

El col·lectiu ha emès un comunicat en què ha donat a conèixer qui seran els guardonats, després del període de votació de propostes realitzades per militants i simpatitzants del col·lectiu i que ha comptat amb una àmplia participació. Els candidats més votants han estat el cuiner Pep Romany, en la categoria de premi individual, i el Grup Nodrissa en la categoria de premi a un col·lectiu o associació.

 

Amb aquesta elecció es desprèn que s’ha volgut premiar la trajectòria de Pep Romany difonent la gastronomia de qualitat i de proximitat junt amb els valors de la cultura, la tradició i l’estima per la nostra terra. Pel que fa al premi col·lectiu, s’ha estimat reconèixer la tasca de les cures, la salut i el feminisme, en aquest cas, a l’Associació Nodrissa.

 

Segons ha declarat el secretari local de Compromís, Agustí Espí: “Aquest any tornem a celebrar amb moltes més ganes i il·lusió els Premis de la Tardor, després de l’èxit rotund que va tenir l’any passat. Uns premis ja consolidats a la nostra ciutat i que premien el bon fer de col·lectius, associacions i persones individuals de la nostra ciutat per millorar les nostres vides”

 

 

[Img #37418]Informació sobre els premiats

·        Pep Romany

 

Natural de Dénia i de formació físic i informàtic per la Universitat de València. Durant deu anys va exercir de professor i va passar a treballar com informàtic. A partir de l’any 1999 comença la seua trajectòria en la gastronomia conduint el restaurant el Tossalet i el Miguel Juan, tots dos de Dénia. A partir de 2013, obri el seu propi restaurant anomenat Pont Sec, què és el que el fa irrompre en el món de la cuina a nivell nacional i internacional.

 

Pep i el seu restaurant es conegut per les seues coques, pels seus arrossos i per la passió que li posa a la cuina, sense perdre mai l’essència d’allò tradicional. A més ell mateixa conta que el seu restaurant es base en la regla de les tres T: tradició, territori i temporada. I es que tots els productes que passen per la seua cuina son de proximitat i qualitat.

 

Més enllà de la gastronomia, Pep participa en diferents iniciatives dins del Projecte Dénia Ciutat Creativa de la Gatronomia, DNA, entre altres. A més a nivell cultural ha participat en diverses associacions i col·legis locals fent xarrades, col·loquis o duent a terme accions concretes.

També ha participat en mitjans de comunicació a nivell autonòmic i nacional sempre potenciant el producte de proximitat i posant en valor la nostra llengua i la nostra cultura gastronòmica, sent ambaixador i duent en nom de Dénia allà on participa.

 

·        ASSOCIACIÓ NODRISSA

 

El Grup Nodrissa va nàixer el 2004 amb la finalitat d’unir el treball realitzat pels professionals de la sanitat de la Marina Alta junts amb els membres que no pertanyen professionalment a la sanitat, en l’organització del Concurs fotogràfic de lactància de la Marina Alta

A més d’aquest concurs, l’any 2006 crearen el Taller de lactància, un espai on les mares poden compartir la criança, plantejar dubtes i buscar solucions als seus problemes. Aquest Taller està dirigit per mares assessores i professionals de la salut que s’han format en l’àmbit de la lactància.

Actualment s’ha posat en marxa un altre projecte en el que mares assessores ajuden a altres mares que es que troben en l’Unitat de Maternitat de l’Hospital de Dénia. Aquestes mares que acaben de tenir al nadó poden ser informades sobre l’alletament als seus fills o plantejar dels dubtes relacionats amb la lactància.

Una reivindicació històrica d’aquest Grup és la creació d’una unitat de lactància a l’Hospital de Dénia, dotada amb professionals especialitzats en aquesta materia per a que pugen assessorar i ajudar a les mares en aquest procés. 

Comentarios
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.45

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.