El tiempo - Tutiempo.net

Viernes, 26 de Diciembre de 2025

Actualizada Miércoles, 24 de Diciembre de 2025 a las 11:32:13 horas

deniadigital
Miércoles, 11 de Noviembre de 2015 Tiempo de lectura:

El IES Maria Ibars acull la primera jornada Slow Food de la Marina Alta

L'institut participa en el Programa Europeu de Promoció de la "Carne de Cordero y Lechal, Vuelve a disfrutar de la carne" que es desenvoluparà durant 2015, 2016 y 2017.

[Img #9092]
El dimarts 27 d’octubre l’alumnat del IES Maria Ibars del  CFGM de 1r i 2n de Cuina i Gastronomia participaren en el 1r curs formatiu  que el Ministeri d’ Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (Magrama) a traves del Programa Europeu de Promoció de la "Carne de Cordero y Lechal, Vuelve a disfrutar de la carne" que es desenvoluparà  durant 2015, 2016 y 2017. 
 
El curs es va impartir a les instal·lacions de CDT Marina Alta, a on el nostre alumnat rep la formació. 
INTEROVIC va a desenvolupar una important activitat formativa amb l’objectiu de presentar la campaña “Carne de Cordero y Lechal, Vuelve a disfrutar de la carne" durant el 2 Semestre de 2015.
 
Amb l’objectiu de presentar la campanya al major numero possible d’agents del sector, des de este dia i fins el 27 de  novembre la interprofessional formarà a estudiantes d’escoles  d’hostaleria  i com futurs prescriptors del producte i les seues noves  formes de preparar-lo, promoguts des de la interprofessional dintre de la campanya europea. 
 
Sota el lema: "Vuelve a disfrutar de la carne", esta acció promocional sense  precedents en l’historia del sector de l’ovi i caprí espanyol te en la Formació de la canal (més  de 15.000 carnissers) i en la modernització del producte -con la introducció al mercat de nous talls i  presentacions-, la seua columna vertebral. 
 
Amb este nou  posicionament  pretén, que el consumidor  a nivell racional evoque el consum de corder i letxal amb el seu origen natural i sabor, i a nivell emocional amb els con los moments de disfrute, de modo que estos, a més de grupals, es produiisquen també entre setmana i por nuclis familiars. 
 
La Formació, l’eix transversal
 
Amb la finalitat de que esta nova imatge arribe de forma efectiva al consumidor, s’han programat  este primer any  42 Jornades de Formació en les principals províncies de tota Espanya, en les que un mestro carnicer i un mestro cuiner donaran a conèixer  les noves presentacions.  També  es posarà en marxa  una web amb  vídeos tintorials sobre els nous talls.
 
INTEROVIC pretén augmentar en un 5% el consum durant els pròxims tres anys, amb un 20% la introducció dels nous talls.  s’espera que en menys de 10 anys es comercialitze el 40% de la carn de corder a partir dels  nous talls siguent el consumidor menor de 55 anys. 
 
També, es va preparar la 1º Jornada Slow Food Marina Alta, a on el dimecres 28 d’octubre participen l’alumnat del IES Maria Ibars del  CFGM de 1r i 2n de Cuina i Gastronomia, i de 2º del CFGS de Guia, Informació i Assistència Turística participen. Hem aconseguit una estreta col·laboració. 
 
 
Informa: IES Maria Ibars 
Comentarios
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.97

Todavía no hay comentarios

Quizás también te interese...

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.