Jesús Pobre estrena el I Festival d'Herbes d'Hivern amb les verdures silvestres com a protagonistes
La jornada tindrà lloc este diumenge, 29 de gener, al riurau del Senyoret i l'organitza el Mercat del Riurau
Llicsons, conillets, ortigues, cama-roges, roselles, verdolagues, morro de porc, llengua de bou, raïm de pastor, fenoll marí...Són algunes de les herbes mengívoles que creixen lliures i salvatges en el nostre entorn més proper, en serres, bancals, o fins i tot a vora mar. Com a farciment de coques o simplement bullides i marcades per un raig d'oli i llima, aquestes verdures humils són part de la nostra cuina i, en temps de resistència, han estat una base important de l'alimentació. Mai, però, havien despertat tant d'interés com en els últims anys.
El pròxim diumenge 29 de gener, aquestes brosses per a menjar i cuinar seran les protagonistes del I Festival d'Herbes d'Hivern, una jornada didàctico-festiva organitzada per l'Associació Sociocultural del Mercat del Riurau de Jesús Pobre i que tindrà lloc al riurau del Senyoret.
Durant tot el matí podran veure's de prop moltes d'aquestes plantes, gràcies a una xicoteta-mostra exposició. A la cita acudiran els autors d'alguns dels llibres que s'han publicat recentment al voltant del tema, entre ells l'enginyer tècnic agrícola Antoni Orengo, que ha escrit Herbari Mengívol, Guia Gastronòmica de la flora silvestre i Casimir Romero i Paco Garrido, responsables Les herbes mengívoles. Es podrà «tertuliar» amb ells i comprar les seues obres.
A partir de les 10 hores s'iniciaran les excursions pel terme de Jesús Pobre per tal de «fer herbes» i aprendre a reconéixer les espècies més comunes. Les rutes són gratuïtes i estaran guiades pel mateix Antonio Orengo i pel biòleg de la Vall de Gallinera Vicent Morera.
Agricultura, territori, tradició cultural i per descomptat, gastronomia. El Festival comptarà amb un espai propi dins del Mercat del Riurau on podran tastar-se diversos plats elaborats amb aquestes verdures, des d'un arròs fins a una crema i una truita d'ortigues. També els restaurants de Jesús Pobre oferiran eixe dia propostes culinàries que incorporaran les brosses silvestres.
«Del que es tracta és de reunir a molta gent que comparteix l'interés i l'estima per les herbes mengívoles i el vell costum d'anar a buscar-les i cuinar-les. Això s'estava perdent i no volem que passe. Ens agradaria que el festival servira de marc per a crear relacions i sinergies, i qui sap si d'aquí podria eixir un club de recol·lectors d'herbes», apunten els organitzadors del festival.
Llicsons, conillets, ortigues, cama-roges, roselles, verdolagues, morro de porc, llengua de bou, raïm de pastor, fenoll marí...Són algunes de les herbes mengívoles que creixen lliures i salvatges en el nostre entorn més proper, en serres, bancals, o fins i tot a vora mar. Com a farciment de coques o simplement bullides i marcades per un raig d'oli i llima, aquestes verdures humils són part de la nostra cuina i, en temps de resistència, han estat una base important de l'alimentació. Mai, però, havien despertat tant d'interés com en els últims anys.
El pròxim diumenge 29 de gener, aquestes brosses per a menjar i cuinar seran les protagonistes del I Festival d'Herbes d'Hivern, una jornada didàctico-festiva organitzada per l'Associació Sociocultural del Mercat del Riurau de Jesús Pobre i que tindrà lloc al riurau del Senyoret.
Durant tot el matí podran veure's de prop moltes d'aquestes plantes, gràcies a una xicoteta-mostra exposició. A la cita acudiran els autors d'alguns dels llibres que s'han publicat recentment al voltant del tema, entre ells l'enginyer tècnic agrícola Antoni Orengo, que ha escrit Herbari Mengívol, Guia Gastronòmica de la flora silvestre i Casimir Romero i Paco Garrido, responsables Les herbes mengívoles. Es podrà «tertuliar» amb ells i comprar les seues obres.
A partir de les 10 hores s'iniciaran les excursions pel terme de Jesús Pobre per tal de «fer herbes» i aprendre a reconéixer les espècies més comunes. Les rutes són gratuïtes i estaran guiades pel mateix Antonio Orengo i pel biòleg de la Vall de Gallinera Vicent Morera.
Agricultura, territori, tradició cultural i per descomptat, gastronomia. El Festival comptarà amb un espai propi dins del Mercat del Riurau on podran tastar-se diversos plats elaborats amb aquestes verdures, des d'un arròs fins a una crema i una truita d'ortigues. També els restaurants de Jesús Pobre oferiran eixe dia propostes culinàries que incorporaran les brosses silvestres.
«Del que es tracta és de reunir a molta gent que comparteix l'interés i l'estima per les herbes mengívoles i el vell costum d'anar a buscar-les i cuinar-les. Això s'estava perdent i no volem que passe. Ens agradaria que el festival servira de marc per a crear relacions i sinergies, i qui sap si d'aquí podria eixir un club de recol·lectors d'herbes», apunten els organitzadors del festival.
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.106